Bornholmercentret St. Torv • Rønne

FORSIDEN

TILBUD 

MIN KONTO

INDKØBSKURV

TIL KASSEN

  Forside » * Vedligeholdelse af smykker Min konto   
Kategorier
Hurtig Søg
 
Brug stikord til at finde produktet du søger.
Udvidet søgning
Information
Hvem er vi
* Guldsmedenes bytteservice
* Om os
* Salgs og leveringsbetingelser
* Vedligeholdelse af smykker
* Vedligeholdelse af ure
Kontakt os
Egen butik og værksted
* Vedligeholdelse af smykker

Generelt om smykker

For at du kan bevare dine smykker så pæne som muligt, er det vigtigt at du behandler smykker varsomt. Alle smykker er følsomme overfor kemikalier og syre, undgå derfor at smykker kommer i kontakt med hårspray, parfume, eddike og citron. Tag smykkerne af når du dyrker sport, tager bad, bruger parfume/hårspray eller når du sover. Opbevar generelt smykker i en æske og/eller i en lufttæt pose. Du kan evt. rense smykker ved at bruge en juveler klud til at pudse smykker med - den kan købes bl.a. hos os og er beregnet til at pudse, guld smykker og sølv smykker med.

Smykker med sten og perler

Med tiden vil der komme snavs mellem perlerne/stenene i smykker. Skyl smykker forsigtigt i lunkent vand og brug en blød klud til at tørre dem af med, eller skrub smykker varsomt imellem perlerne/stenene med en blød børste (evt. en brugt tandbørste). Lad ikke smykker ligge i direkte lys i længere tid, da nogle smykker med farvede sten kan blegne lidt med tiden. Pas på ikke at tabe dit smykke, da de kan gå i stykker - specielt smykker med perlemor og emalje, kan ikke tåle dette.

Sølv smykker

Sølv smykker holder sig blankest, hvis du opbevare dem i en lufttæt pose. Smykker bestående udelukkende af ren sølv eller guldbelagt sølv (uden sten, ferskvandsperler, perlemor, osv.) kan dyppes i sølvrens et par sekunder. Husk at skylde smykker grundigt bagefter og lade dem tørre. Så bliver de pænere igen. Gør dog ikke dette med oxiderede sølv smykker (dvs. sølv smykker, som er lidt sorte), da oxideringen kan ødelægges.

Emalje
Emalje er en blanding af fint malet glas og mineralske additiver, som smeltes ved va. 800 grader C. Gennem flere processer blandes materialet og knuses til pulver.
Emalje er lavet af glas og bør behandles med omtake. Hvis emaljesmykkerne stødes eller bliver tabt, er der risiko for, at emaljen krakelerer eller går istykker på samme måde som for eksempel glas eller porcelæn. Vi anbefaler Dem at tage smykkerne af, når de bader eller sover. Derudover råder vi Dem til at opbevare smykkerne i smykkeæsken når de ikke bæres.    

Guldbelagte sølv smykker
For guldbelagte sølv smykker er det naturligt, at de med tiden bliver lidt mørkere, og at smykker over tid af slid vil miste forgyldningen. Hvor hurtigt smykker slides og bliver mørkere er forskellig fra person til person. Det afhænger af ens sved på huden, som kan variere fra person til person. Alternativet er selvfølgelig ren guld, men så er prisen en anden! 

Bijouteri smykker
Bijouteri smykkerne består for det meste af metal, som fx messing, der er forsølvet eller forgyldt. Disse smykker kan med tiden slides og blive mørkere. Dette afhænger af ens sved på huden, som kan variere fra person til person. For at holde dem pæne, kan man vaske dem med en blød børste og alm. opvaskemiddel.
Indholdet af nikkel kan være forhøjet i disse smykker.

Husk
Stærke rengøringsartikler kan give misfarvning af dine smykker. Klorvand og dampederfra f.eks. svømmehal kan misfarve dine smykker kraftigt. Perler kan ødelægges af parfume, deodoranter og hårlak.
 
Rigtig god fornøjelse

Sidste nyt

Hjemmesiden er i øjeblikket

under opbygning

Leveret af SetWeb

Ur- og Guldhuset • St. Torv • 3700 Rønne
Tlf. +45 56 95 02 70 • Fax +45 56 95 37 06 E-mail: